Σύσκεψη για τη βελτίωση του αρδευτικού δικτύου Ρυακίου

2 Min Read

Οι ανάγκες βελτίωσης και αποδοτικής λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου Ρυακίου, που επηρεάζει αρνητικά τόσο την παραγωγή όσο και οικονομική απόδοση των καλλιεργειών, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2022, στο Κοινοτικό Κατάστημα της Κοιλάδας.

Κεντρικός στόχος της εν λόγω συνάντησης, ήταν η εξειδίκευση των τεχνικών παραμέτρων του αρδευτικού δικτύου, καθώς και των αναγκών εξυγίανσης και βελτίωσής του.

- Advertisement -

Στη συνάντηση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Παφύλης, ο αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμάς Μάνος, καθώς και οι κύριοι Σαββουλίδης και Κοταρίδης, εκπροσωπώντας τους αγρότες.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν στελέχη του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, αλλά και ο ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη, Βελισσάριος Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας ΤΟΕΒ Ρυακίου από τους αγρότες, ενώ αναλύθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση του Οργανισμού.

«Η συνεργασία του Δήμου Κοζάνης των αγροτών Ρυακίου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι απαραίτητη, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που κωλύουν της σύσταση ΤΟΕΒ και βελτίωσης των υποδομών του αρδευτικού δικτύου Ρυακίου», υπογράμμισε ο κ. Παφύλης.

Με τη σειρά του, ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης των έργων εγγείων βελτιώσεων, υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης του ΤΟΕΒ, ως φορέα εγγύησης της διαχείρισης του αρδευτικού.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση