Τα «μαγαζάκια»

1 Min Read

Η επιλογή προσωπικού στο δημόσιο τομέα οφείλει να είναι ξεκάθαρη από όλες τις απόψεις. Όταν προσλαμβάνεις στο μαγαζί σου, μπορείς να διαλέξεις τον πιο συμπαθητικό, τον ομορφότερο, τον ψηλότερο ή τον πιο ευτραφή. Κοινώς γούστο σου και καπέλο σου με ποιον θέλεις να συνεργαστείς, αφού εσύ πληρώνεις και αξιολογείς.

Όταν, όμως, διενεργείς διαδικασία για πλήρωση θέσης (οποιασδήποτε θέσης) για λογαριασμού του δημοσίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αυτοδιοίκηση, τότε δεν μπορείς να αποφασίζεις με δικά σου κριτήρια, τα οποία, μάλιστα, δεν γνωστοποιείς και σε κανέναν. Γιατί εκεί πληρώνουμε όλοι εμείς, οι φορολογούμενοι.

- Advertisement -

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα στη μικρή μας πόλη, συνέβησαν δύο τέτοια περιστατικά, στα οποία οφείλουμε να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα. Το ένα αφορά στην επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ, η οποία, χωρίς κανένα λόγο, έγινε με μυστική ψηφοφορία και χωρίς μοριοδότηση τυπικών προσόντων. Το δεύτερο αφορά στην πρόσληψη συγγενικού προσώπου (για την ακρίβεια της θυγατέρας του) από Αντιπεριφερειάρχη.

Επειδή η δημόσια διοίκηση δεν είναι το «μαγαζάκι» κανενός, οφείλονται στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις σε σχέση με τις διαδικασίες και τα κριτήρια, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.

Μοιραστείτε την είδηση