Τα πρωτάκια

1 Min Read

Τούτες οι μέρες είναι αφιερωμένες πάντα στα πρωτάκια. Αυτά που με τσάντα μεγαλύτερη απο το μπόι τους, ξεκινούν για τον πρώτο αγιασμό, σφίγγοντας γερά το χέρι της μαμάς και μετά της συμμαθήτριας ή του συμμαθητή.
Άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο φοβισμένα προσπαθούν να εξερευνήσουν το γύρω περιβάλλον και να ταιριάξουν μέσα σ’ αυτό.
Κάποια θα το καταφέρουν γρήγορα, σε κάποια θα πάρει περισσότερο χρόνο, ενώ κάποια άλλα δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.
Το σχολείο είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ «σύγκρουσης» με την πραγματικότητα, που θα τους φέρει πιο κοντά στην ενήλικη ζωή.
Γι’ αυτό κι έχει μεγάλη σημασία το ποιες αξίες τελικά θα επικρατήσουν και θα γίνουν οδηγός γι’ αυτά τα μικρούλια, τα οποία πριν καλά-καλά το καταλάβουν οι γονείς τους θα έχουν αφήσει πίσω αυτή την τόσο γλυκιά, ανέμελη και αθώα εποχή.
Του χρόνου τέτοιον καιρό θα είναι ένα χρόνο πιο μεγάλα και λίγο περισσότερο φορτωμένα με γνώσεις και εμπειρίες. Γι’ αυτό και θα πρέπει τον κάθε χρόνο που παίρνουν στην πλάτη τους να τον χαίρονται όπως ταιριάζει στην ηλικία τους.

Μοιραστείτε την είδηση