Τελευταία απογείωση για την Egnatia Aviation από την Κοζάνη. Κλείνει στις 31 Μαρτίου η βάση που δημιουργήθηκε το 2018

3 Min Read

Παρελθόν για την Κοζάνη θα αποτελεί από την 1η Απριλίου 2022 η βάση της Σχολής Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων Αερογραμμών Egnatia Aviation. Την είδηση γνωστοποίησε η ίδια η εταιρεία με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη, μιλώντας για μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάζονται. Τα προβλήματα αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου «Φίλιππος».

Η 5η μεγαλύτερη σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Ευρώπης, ήρθε στην Κοζάνη το 2018 μετά από προσπάθειες του πρώην δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος προσπάθησε να «στρώσει» το πεδίο και τις συνθήκες για να υποδεχτεί η περιοχή αυτή την μεγάλη επένδυση. Με την έναρξη της πτητικής δραστηριότητας από τον «Φίλιππο», ξεκίνησαν και τα πρώτα προβλήματα μεταξύ εταιρείας και προσωπικού του αεροδρομίου, τα οποία έφτασαν και στα κεντρικά της ΥΠΑ με αναφορές. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και η εταιρεία χθες ανακοίνωσε πως κλείνει την βάση της στην Κοζάνη και συνεχίζει την δραστηριότητά της στην Καβάλα.

Η αποχώρηση από την Κοζάνη της Egnatia Aviation αποτελεί πλήγμα για την περιοχή. Στην σχεδόν τετράχρονη δραστηριότητά της στην πόλη, νοικιάστηκαν δεκάδες ακίνητα στα οποία έμεναν οι σπουδαστές πιλότοι, κινήθηκε η αγορά και η εστίαση και αυξήθηκαν οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι ιρακινοί εκπαιδευόμενοι «διαφήμιζαν» τις ομορφιές της περιοχής. Ωστόσο τα πολλά θετικά, ειδικά σε μια περίοδο που η περιοχή αναζητά το μέλλον της λόγω απολιγνιτοποίησης, φαίνεται πως πήγαν στο καλάθι των αρχήστων αφού εντός του αεροδρομίου «Φίλιππος» επικρατούσαν «αναταράξεις» που οδηγούν την εταιρεία να κάνει την τελευταία της «απογείωση» στις 31   Μαρτίου 2022.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνονται από την εταιρεία για την αποχώρηση. Όσον αφορά στο προσωπικό, τους έχει προταθεί να συνεχίσουν την εργασία τους στην βάση της Καβάλας και στην συνέχεια στη νέα βάση στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει περιέλθει στα χέρια της εταιρείας μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη διαμορφώνεται. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο θα διαχειρίζεται εξολοκλήρου από την Egnatia Aviation και θα αποτελεί την μοναδική σχολή στην Ευρώπη με «δικό» της αεροδρόμιο. Πρόκειται για το project που σχεδίαζε η εταιρεία να ξεκινήσει στην Κοζάνη.

Η εταιρεία στο λιτό δελτίο τύπου, ευχαριστεί αυτοδιοικητικούς και όσους την βοήθησαν στην ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση