Τέλος στους υπερήρωες στον αθλητισμό

1 Min Read

«Ναι, λέω να βάζουμε πρώτη την ψυχική υγεία, γιατί διαφορετικά δεν θα απολαμβάνουμε το άθλημά μας και θα έχουμε τις επιτυχίες που θέλουμε. Άρα, δεν πειράζει κάποιες φορές να απέχουμε από μεγάλους διαγωνισμούς για να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας. Αυτό δείχνει πραγματική δύναμη χαρακτήρα και αθλητή» είπε η Σιμόν Μπάιλς, αποχωρώντας από τον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια και κάτοχος ολυμπιακών μεταλλίων είχε διακριθεί, εκτός των άλλων, και για το σθένος που έδειξε καταγγέλλοντας τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, για σεξουαλική κακοποίηση.

- Advertisement -

Προχθές, η Μπάιλς ήρθε να δείξει για ακόμη μια φορά τι σημαίνει δυνατός χαρακτήρας και πως πάνω από τα μετάλλια και την πρόσκαιρη ικανοποίηση που αυτά δίνουν, βρίσκεται το να είναι κάποιος καλά με τον εαυτό του.

Την απόφαση της Μπάιλς επικρότησε η Αμερικανική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, με την επικεφαλής Sarah Hirshland να δηλώνει «ενθουσιασμένη που η Μπάιλς ένοιωσε αρκετά ασφαλής για να κάνει αυτή την επιλογή».

Πρόκειται επί της ουσίας για την επιθυμία για διαφορετικά πρότυπα στον αθλητισμό που είναι αποτέλεσμα μεταξύ άλλων της ριζικής αναδιάρθρωσης μετά από σκάνδαλα, όπως αυτό του Νάσαρ, κάνοντας φανερό ότι η εποχή της Κομανέτσι βρίσκεται έτη φωτός μακριά.

Μοιραστείτε την είδηση