Θεϊκοί… influencers

2 Min Read
Έγινε ένας σχετικός ντόρος με τον Τσιτσιπά που δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί, αν ο εμβολιασμός δεν γίνει υποχρεωτικός, και επανήλθε με νέα δήλωση για να χειροτερέψει τα πράγματα, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αναγκαιότητά του εμβολίου σε νεαρές ηλικίες. Και δικαίως εν μέρει ο ντόρος, αφού ο Τσιτσιπάς είναι ένας γνωστός Έλληνας που βρίσκεται στη δημοσιότητα σε διεθνές επίπεδο και η κοινωνική δικτύωση θέλει «φρέσκο πράγμα» κάθε μέρα.
Τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει η δήλωση αυτή του Έλληνα τενίστα; Σίγουρα επικοινωνιακή, καθώς βλάπτει την καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του εμβολιασμού. Ιδιαίτερα δε, καθώς στήριξε την καμπάνια των μέτρων της πρώτης φάσης. Από ‘κει και πέρα, όμως, ας μη γελιόμαστε, σε πρακτικό επίπεδο δεν θα επηρεάσει και πολλούς. Λίγοι είναι αυτοί που περιμένουν τον Τσιτσιπά -και κάθε ambassador και influencer- για να πάρουν μια τέτοια απόφαση, όπως ο εμβολιασμός.
Τι γίνεται, όμως, με τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους την υγεία μας; Πόσο μπορούμε να τους εμπιστευθούμε, όταν αυτοί βγαίνουν κραδαίνοντας πλακάτ με μηνύματα εναντίον του Μπιλ Γκέιτς, όπως συνέβη με λίγους από τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου της Κοζάνης το πρωί της Τετάρτης; Η επιρροή που ασκούν σαφώς μεγαλύτερη, καθώς ο πολίτης αναρωτιέται «για να μην το κάνει αυτή που είναι γιατρός ή αυτός που είναι νοσηλευτής και μέσα στα πράγματα, κάτι θα ξέρει», συμβάλλοντας στη δημιουργία ανασφάλειας γύρω από το εμβόλιο.
Και φτάνουμε στους… θεϊκούς influencers, κληρικούς και μοναχούς, όπως της περίπτωσης του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής στο Μηλοχώρι Εορδαίας, αυτούς που με σιγουριά επιβάλλουν, επικαλούμενοι την πίστη, στο ποίμνιό τους να μην φοράει μάσκα, καθώς «μάσκες φοράν οι ληστές και όχι οι πιστοί», όπως γράφει το -γεμάτο αγάπη- μήνυμα υποδοχής στο μοναστήρι.
Μήπως, λοιπόν, τη ζημιά δεν μας την κάνει (μόνο) ο Τσιτσιπάς που ενδέχεται και να «πληρώσει» τις δηλώσεις του με διακοπή συνεργασιών προώθησης προϊόντων, αλλά οι αμειβόμενοι από το ελληνικό δημόσιο υγειονομικοί και παπάδες που σαμποτάρουν τα κυβερνητικά μέτρα, χωρίς κόστος ως σήμερα;
Μοιραστείτε την είδηση