Τι συγκροτεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής;

1 Min Read

Το χαρτοφυλάκιο του νέου αντιπροέδρου της Κομισιόν, Έλληνα Μαργαρίτη Σχοινά, λέγεται «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».
Είναι ίσως το μόνο χαρτοφυλάκιο που δεν περιγράφει κάτι συγκεκριμένο. Τι είναι, άραγε, ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής και πως αναφέρονται οι κατακτήσεις του;
Αλλά το κυριότερο είναι an υπάρχει ένας κοινός ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Ένα μοντέλο ζωής που ακολουθούν οι κάτοικοι σε κάθε μήκος και πλάτος της ηπείρου.
Μπορεί ο κάτοικος της Κοζάνης να έχει τον ίδιο τρόπο ζωής με τον κάτοικο του Μπέργκεν της Νορβηγίας;
Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σίγουρα, εκτός απο τα ιδεολογικά και πολιτισμικά στοιχεία, που είναι φανερό ότι θα υπερέχουν στο χαρτοφυλάκιο Σχοινά, αφορά σε πολλά άλλα θέματα που βασίζονται στις υποδομές και στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες, το καθαρό περιβάλλον, η πρόοδος στην ανακύκλωση, είναι τα λίγα μεταξύ άλλων αναπόσπαστα στοιχεία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, τα οποία ωστόσο δεν αποτελούν κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών.
Επομένως, η περιγραφή των στοιχείων αυτών θα έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα πρέπει να μάθουμε τι τελικά συγκροτεί τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Μοιραστείτε την είδηση