Το δημόσιο δεν είναι πια ελκυστικός εργοδότης

1 Min Read

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός αυτών που είναι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του δημοσίου, αλλά δεν αποδέχονται εν τέλει το διορισμό τους. Μάλιστα, ακόμα και στους τελευταίους διαγωνισμούς για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, οι επιτυχόντες της δεύτερης φάσης ήταν σχεδόν ισάριθμοι με τις θέσεις. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο σημαντικού συνεδρίου που διοργάνωσε το ΑΣΕΠ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το δημόσιο δεν είναι πλέον ελκυστικός εργοδότης, καθώς το δέλεαρ της μονιμότητας δεν είναι ικανό να πείσει ανθρώπους με προσόντα να δεχθούν να εργαστούν με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα θα έπαιρναν κάπου αλλού.

- Advertisement -

Οι παραδοξότητες του ελληνικού δημοσίου, μια εκ των οποίων είναι ότι αποτελεί το μοναδικό εργοδότη που προσλαμβάνει προσωπικό που δεν έχει δει έως τότε ποτέ και το κρατά ακολούθως χωρίς να το αξιολογεί ποτέ, είναι πολλές.

Οι παραπάνω θλιβερές διαπιστώσεις θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν, καθώς το δημόσιο στην Ελλάδα είναι η κινητήριος δύναμη του συστήματός μας και παράγοντες οπισθοδρόμησης ή προόδου της οικονομίας και της ανάπτυξης.

Μοιραστείτε την είδηση