Το… γουδί το γουδοχέρι

3 Min Read

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν ο ιός έστελνε στον βαρκάρη της Αχερουσίας σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα ανθρώπους που είχαν περάσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους και είχαν κάποια υποκείμενα νοσήματα, κάποιοι έκαναν επίδειξη εξυπνάδας. Προωθώντας την θεωρία ότι ο ιός δεν ξέφυγε κατά λάθος από κάποιο εργαστήριο, αλλά κατασκευάσθηκε επίτηδες, για να ανακουφίσει τις κυβερνήσεις από τις δαπάνες συντήρησης των συνταξιούχων. Να ανακουφίσει, για τα δικά μας δεδομένα, τον ΕΦΚΑ και το ταμείο του ΕΟΠΥΥ.

Τώρα, στο τέταρτο κύμα, που ήδη διαπερνά τη χώρα μας και αναμένεται, κατά τους ειδικούς, να κορυφωθεί ως τον Δεκαπενταύγουστο, η μετάλλαξη “Δέλτα” δείχνει να έχει εκλεκτική προτίμηση προς τους νέους. Ακόμη και τα παιδιά. Είναι δε ενδεικτική η προειδοποίηση που απευθύνει η καθηγήτρια κ. Αθηνά Λινού, την οποία, όπως θα θυμάστε είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό για να πάρει την θέση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας. Αντιγράφω ένα μικρο απόσπασμα, διατηρώντας το δικό της συντακτικό:

- Advertisement -

«Ναι μεν ο θάνατος στους ηλικιωμένους είναι πιο συχνός, αλλά και αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν, θα έχουμε και εκεί θανάτους. Και δεν θα είναι αναγκαστικά θάνατοι μεταξύ ατόμων με υποκείμενο νόσημα. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι»

Στέκομαι ιδιαιτέρως στις τελευταίες τέσσερις λέξεις: Πρέπει να εμβολιασθούμε όλοι. Τις οποίες θα επιμείνω να επαναλαμβάνω μονοτόνως, όπως το κτύπημα που κάνει το γουδοχέρι στο γουδί, χωρίς να  σταματά αν δεν φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να ακούμε την εκλεκτή του ΣΎΡΙΖΑ κ. Λινού και όχι τον Πολάκη του και τους ομοίους του. Και, κυρίως, όχι κάτι περίεργους και σκοτεινούς, ως προς τα κίνητρα τους, τύπους σαν τον γιατρό και κλινικάρχη της Κηφισιάς Φαίδωνα Βόβολη, που είναι η ψυχή των εμβολιαστικών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και έχει βάλει πλώρη για το κοινοβούλιο, ιδρύοντας πολιτικό φορέα. Η τον αοιδό κ. Πετράκο που βρήκε και αυτός ευκαιρία να κάνει πολιτική σταδιοδρομία, με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα, ποντάροντας και αυτός στους φανατικούς αντιεμβολιαστές.

Ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς και ας απλώσουμε τον βραχίονα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μας περιμένουν. Ας μη δώσουμε το δικαίωμα σε διάφορους περιπλανώμενους τσαρλατάνους και αγύρτες να παίζουν με τις ζωές μας, με τις ζωές των παιδιών μας, των αγαπημένων μας.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση