Το πρωτάκι μας έχασε την ανεμελιά του

2 Min Read

Αν κάτι μας χάρισαν απλόχερα οι τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα -που δυστυχώς πήρε πίσω η δεύτερη του αιώνα που διανύουμε- ήταν η ανεμελιά στο χώρο του σχολείου.
Τα παιδιά δεν έπρεπε πλέον να ανησυχούν ότι πρέπει να κουβαλούν ξύλα για την σχολική σόμπα, ότι κινδυνεύουν από την βέργα του δασκάλου ή ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ανατραπεί η ζωή τους.
Να, όμως, που ήρθε η πανδημία του Covid 19 να εντάξει στην καθημερινότητα του σχολείου το φόβο για τον ιό, την ανάγκη της μάσκας και μια διαρκή ανησυχία για ότι συμβαίνει γύρω, καθώς η καθημερινότητα ανατρέπεται καθημερινά.
Έτσι, το αγαπημένο μας πρωτάκι έφτασε χθες να προβληματίζεται για το πως και αν πρέπει να κάνει το rapid test, αφού φοβάται τη μπατονέτα και δεν θα μπορεί να κρατήσει και το χέρι της μαμάς μαζί. Είχε ταυτόχρονα στο μυαλουδάκι του, όμως, ότι αν το κάνει θα μπορεί με μεγαλύτερη ασφάλεια να πλησιάσει παππούδες και γιαγιάδες, που τόσο του έλειψαν τους μήνες που πέρασαν.
Είναι κι αυτή μια από τις απώλειες και τις ασυνέχειες που έφερε ο κορωνοϊός, μεταξύ όλων των άλλων, και μια συνέπεια για την οποία γονείς και σχολείο θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά μαζί, ώστε όταν επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα να επιστρέψει και η ανεμελιά στα σχολεία.

Μοιραστείτε την είδηση