Το “βαθούλωμα” και άλλες ανοησίες

1 Min Read
Έξαλλους έκανε τους Κοζανίτες και τις Κοζανίτισσες ο γνωστός… νονός της πανδημίας, με τη δήλωσή του περί βαθουλώματος κεντρικής πλατείας, προσπαθώντας προχείρως να εξηγήσει γιατί διαδίδεται με τέτοια ταχύτητα ο κορωνοϊός στην περιοχή.
Και δικαίως γίναμε έξω φρενών, εφόσον έχουμε βαρεθεί να ακούμε τις ανοησίες τη μια μετά την άλλη. Όταν έχεις μια περιοχή που “καίγεται” από τον κορωνοϊό εδώ κι ένα χρόνο, προσπαθείς να βρεις τρόπους να την βοηθήσεις. Είτε δίνοντας προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, είτε δοκιμάζοντας ένα διαφορετικό μείγμα στρατηγικής. Προϋπόθεση, ωστόσο, για να βοηθήσεις, είναι να εντοπίσεις το πρόβλημα. Τι φταίει, όπως λέμε τόσο καιρό.
Στην επίσκεψή του χθες το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χ. Γώγος ανέφερε και την πιθανή σύνδεση με την ατμοσφαιρική ρύπανση, βάζοντας στη συζήτηση κι έναν νέο παράγοντα που χρήζει διερεύνησης.
Αντί, λοιπόν, τα κλιμάκια να πηγαινοέρχονται και να αναλώνονται σε ανούσιες συναντήσεις που καταλήγουν με την μόνιμη επωδό “πλένετε τα χεράκια σας και τηρείτε τα μέτρα προστασίας”. ας δαπανήσουν πόρους (ανθρώπους και χρήμα) για να κάνουν μια σοβαρή επιδημιολογική μελέτη που θα βοηθήσει να βρούμε μια άκρη.
Όσο δεν συμβαίνει αυτό, τόσο θα οργιάζουν τα σενάρια συνομωσίας. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.
Μοιραστείτε την είδηση