Τραπεζάκια έξω λοιπόν

2 Min Read
Και να που ήρθε η ώρα να βγουν τα τραπεζάκια έξω. Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, ο καιρός φαίνεται να βοηθάει και έρχεται σε πλήρη αρμονία με την ψυχολογία και κυρίως την επιθυμία των ανθρώπων να βγουν και να κερδίσουν πίσω το χαμένο χρόνο που στέρησε ο κορωνοϊός.
Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με οργάνωση και πειθαρχία. Τόσο για να μπορέσουν εύρυθμα και χωρίς άλλα απρόοπτα στο εξής να λειτουργήσουν τα καταστήματα, όσο και για να προστατευθούν οι ίδιοι οι πολίτες.
Βγάζω τραπεζάκι έξω, σημαίνει νοιάζομαι τους γύρω μου, έχω την προσοχή μου στη διέλευση των ανθρώπων με αναπηρία, των γονιών με τα παιδιά, όλων εκείνων που το τελευταίο διάστημα έζησαν αλλιώς τον δημόσιο χώρο.
Βγαίνω και πίνω έξω τον καφέ μου σημαίνει έχω επίγνωση ότι αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει, κι ας μοιάζει ως να μην πέρασε μια μέρα. Προσαρμόζομαι στη νέα κατάσταση και σέβομαι τους υπόλοιπους. Ακόμα κι αν έχω εμβολιαστεί, λειτουργώ με υπευθυνότητα.
Οι μήνες που πέρασαν είχαν μεγάλο κόστος για όλους. Για όσους έχασαν αγαπημένους, το κόστος είναι δυσβάσταχτο, για εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους μεγάλο, για όλους τους υπόλοιπους σημαντικό.
Ας φροντίσουμε, λοιπόν, τα τραπεζάκια που βγήκαν, να μείνουν εκεί και όλοι μαζί να μην διαγράψουμε την κοινή προσπάθεια των περασμένων μηνών.
Μοιραστείτε την είδηση