Τυμβωρυχία και κανιβαλισμός

1 Min Read

Δικαιολογημένο θυμό προκάλεσε για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Κασιμάτης, αρθρογράφος στα «Νέα», ο οποίος ανέφερε σε άρθρο του “αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της».

Ο Κασιμάτης έχει και στο παρελθόν πολλές φορές προκαλέσει με τα σχόλιά του, ενώ το Σεπτέμβριο του 2020 αποχώρησε από την “Καθημερινή”, λίγο καιρό μετά την επιφυλλίδα στην οποία έκανε ατυχές σχόλιο για την απώλεια μαλλιών του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, είχε προκληθεί από θεραπεία για πρόβλημα υγείας.

- Advertisement -

Η καθ’ έξιν και καθ’ υποτροπή απρέπεια του Κασιμάτη δεν μπορεί επ’ ουδενί να δικαιολογηθεί στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, καθώς πολύ απλά αποτελεί χυδαιότητα.

Το ίδιο δεν ισχύει για την γελοιογραφία και τις επιθέσεις που δέχονται τελευταία οι γελοιογράφοι, θαρρείς και η κοινωνία μας έχασε το χιούμορ της. Την πολιτική γελοιογραφία, την καυστική και ουσιαστική, την χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Κυρίως, όμως, πέρα και πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε ανθρώπους άξιους που να μπορούν να ξεχωρίσουν το χιούμορ και την κριτική από τον κανιβαλισμό.

Μοιραστείτε την είδηση