Ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν κι αυτοί όπως θέλουν

1 Min Read

Επειδή, όπως έχουμε πει αρκετές φορές ως τώρα, πως ένα από τα… δυνατά σημεία του δημοσίου διαλόγου, έτσι όπως παλιά γινόταν στα καφενεία και σήμερα γίνεται μέσω του διαδικτύου, είναι οι αντιπαραθέσεις μέσω διπολικών σχημάτων, δεν είναι περίεργο που το αυτό συμβαίνει και με τα εμβόλια.
Είναι για παράδειγμα εκείνοι που κάνουν εμβόλιο και βγάζουν και αποδεικτική σέλφι και οι άλλοι που κάνουν (ή δεν) κάνουν εμβόλιο και τους τη λένε για ναρκισσισμό και χίλια δύο άλλα. Επιχειρήματα υπεράσπισης υπάρχουν και για τους μεν και για τους δε (όχι για την επιλογή να μην κάνουν εμβόλιο, αλλά για την επιλογή να μην δημοσιοποιήσουν μια προσωπική στιγμή). Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να επιστρατευτούν τα επιχειρήματα αυτά, εφόσον το θέμα δεν είναι σοβαρό.
Ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν (live and let the others live) λέει ένα σοφό ρητό. Με άλλα λόγια για θέματα ήσσονος σημασίας, δεν υπάρχει λόγος πόλωσης. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πει τη γνώμη του. Εκεί που αλλάζει το πράγμα είναι στα θέματα που αφορούν σε δημόσια αγαθά κι εκεί όπου οι επιλογές κάποιων επηρεάζουν τη ζωή κάποιων άλλων, όπως πχ. στον εμβολιασμό.

Μοιραστείτε την είδηση