Κατακερματισμός

1 Min Read

Η σύγχρονη κοινωνία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και γρήγορες εναλλαγές: στα πρόσωπα, στις πολιτικές, στις τεχνολογίες. Είναι οι πραγματικές πολυπλοκότητες στην οικονομία, στην κοινωνία και στην τεχνολογία που αυξάνουν το εκθετικό χάσμα, παράγουν μεγάλες αλλαγές και ανισότητες και δεν υπήρχαν στην προηγούμενη βιομηχανική εποχή.

Κατά την προηγούμενη δεκαετία είδαμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει όλο αυτό. Ζήσαμε τον πολιτικό κατακερματισμό που έδωσε παράξενες συνεργασίες σε πολιτικό επίπεδο. Σε αυτή τη δεκαετία ζούμε τον τεχνολογικό κατακερματισμό που προκύπτει από την ανάδυση των σύγχρονων τεχνολογιών.

- Advertisement -

Σε αυτό το περιβάλλον οι πολίτες νιώθουν εκτεθειμένοι και είναι ελάχιστα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις. Για όλους ο φόβος, για άλλους η άγνοια, για άλλους η αδιαφορία οδηγούν σε επιλογές αποξένωσης από την πολιτική και τους πολιτικούς. Και το κακό είναι ότι σε όλο αυτό οι νεότερες γενιές -με τις εξαιρέσεις τους- στέκονται σχεδόν αμέτοχες και ανίκανες να αντιδράσουν, προτάσσοντας τις δικές τους πολιτικές επιθυμίες.

Μοιραστείτε την είδηση