Ανόητοι ή αδαείς;

1 Min Read

Μου έστελναν φίλοι από προχθές μηνύματα του τύπου «τι γίνεται εκεί στην Κοζάνη με τις ταυτότητες;». Βλέπετε τα άσχημα νέα -στην περίπτωσή μας κωμικοτραγικά- ταξιδεύουν γρήγορα.

Φυσικά, οι φίλοι αναφέρονταν στις εικόνες που κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν κόσμο να περιμένει σε ουρά για να επανεκδώσει ταυτότητα με τον ισχύοντα τρόπο  πριν τους… πιάσει η νέα ταυτότητα με το… τσιπάκι. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές για ανθρώπους που το ξενύχτησαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο μην τυχόν και δεν προλάβουν.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό, και είναι ενδεικτικό του μεγέθους της άγνοιας που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Όλοι αυτοί που έχουν κινητό και ποστάρουν τρεις την ώρα που πήγαν και τι έφαγαν, τώρα φοβούνται μήπως τους πάρουν τα στοιχεία. Όλοι αυτοί που μοιράζονται αφειδώς τις φωτογραφίες και τα βιομετρικά τους δεδομένα, μέσα από τα smart phones, ανησυχούν για το… τσιπάρισμα. Όλοι αυτοί που μπαίνουν σε sites ύποπτου και πορνογραφικού περιεχόμενου είναι έξαλλοι και δεν θέλουν να έχουν νέες ταυτότητες.

Κι επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι πλανώνται λόγω άγνοιας, καλό θα ήταν η Ελληνική Αστυνομία να κάνει μια καμπάνια ενημέρωσης, αν μη τι άλλο για να γλιτώσει το προσωπικό της από τις υπερωρίες.

Μοιραστείτε την είδηση