Δάσκαλε που δίδασκες

1 Min Read

Φοβού αυτούς που υπερασπίζονται το νόμο από τους παράνομους. Γιατί συνήθως αυτοί είναι που κάνουν τα χειρότερα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, στην προχθεσινή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία εμπλέκονται ποινικολόγος και η επίσης δικηγόρος σύζυγός του, ως θύμα.

Ο ποινικολόγος που είναι δουλειά του, λοιπόν, να υπερασπίζεται τις ανυπεράσπιστες γυναίκες από τους συζύγους που τους ασκούν σωματική βία, ασκούσε ο ίδιος βία στη σύζυγό του.

- Advertisement -

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο, ούτε και το τελευταίο, κι αυτό ακριβώς δείχνει τα πολλά πρόσωπα της βίας και την ανάγκη να σκεφτόμαστε έξω από στερεότυπα.

Περιμένουμε, συνήθως, ανθρώπους χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, να είναι οι δράστες τέτοιων πράξεων, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι. 

Κι εδώ ταιριάζει το δάσκαλε που δίδασκες, αλλά και δικηγόρου που νόμο δεν εκράτεις. 

Αυτό, λοιπόν, που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο και να γίνεται κατανοητό ότι δεν έχουν μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες σχέση με το έγκλημα. Συμβαίνει… και στις καλύτερες οικογένειες.

Μοιραστείτε την είδηση