Μείζων δε τούτων η αγάπη

2 Min Read

Έγραφα στις 10 Ιανουαρίου: Η κοινωνία προχωρά και πολλά απ’ όσα ενδεχομένως ακούγονταν ξένα ή παράξενα πριν από μερικές δεκαετίες, σήμερα αποτελούν συνηθισμένες επιλογές ζωής. Όσο, λοιπόν, η κοινωνία προχωρά οι θεσμοί και το νομικό πλαίσιο οφείλουν να εξελίσσονται, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ευημερία για όλους. Την ώρα που τα ομόφυλα ζευγάρια ζουν μαζί εδώ και χρόνια και σε χώρες, όπως η Ολλανδία, η δυνατότητα αυτή διασφαλίζεται νομικά εδώ και 23 χρόνια, είναι απαραίτητο και η Ελλάδα να κάνει αυτό το βήμα. Ένα βήμα που θα εξασφαλίσει την ευζωία αυτής της ομάδας των συνανθρώπων μας που πρέπει επιτέλους να έχουν ό,τι τους αξίζει.

Το ιστορικό αυτό βήμα έγινε, λοιπόν, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Από όλα όσα έγιναν, κρατάμε την ανακούφιση των ανθρώπων που επιτέλους μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά και να πάψουν να κρύβονται. Ταυτόχρονα, πετάμε στα σκουπίδια τις κραυγές μίσους.

Στο τέλος της ημέρας το σημαντικότερο όλων είναι να μεγαλώνουν παιδιά με αγάπη και ασφάλεια σ’ ένα υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον. Όπως είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στους γονείς του: «Τους είπα σας ευχαριστώ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό, περήφανοι όχι γιατί κέρδισε ένα διαγώνισμα. Περήφανοι για την καρδιά του, την επιτυχία αλλά και την αποτυχία του».

Μοιραστείτε την είδηση