Μεταρρυθμίσεις και μέλλον

1 Min Read

Το τέλος των Πανελλαδικών φημολογείται ότι θα φέρει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βασικό ρόλο στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια λέγεται ότι θα παίξει το ακαδημαϊκό απολυτήριο, για την απόκτηση του οποίου θα συνεκτιμώνται σ’ ένα ποσοστό οι βαθμοί των τριών τάξεων του λυκείου και η τράπεζα θεμάτων. 

Μεγάλη μεταρρύθμιση στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια έχει να γίνει από την εποχή του Παπανούτσου και είναι προφανές εδώ και πολλά χρόνια ότι απαιτείται.

- Advertisement -

Ωστόσο, κάθε αλλαγή οφείλει να λάβει υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και το ρόλο που παίζει πια η μηχανική μάθηση σε όλους τους τομείς της ζωής. Επομένως, κάθε διαδικασία επιλογής δεν μπορεί να βασίζεται σε εκδοχές εξέτασης, όπως τις γνωρίζαμε ως τώρα, εφόσον έχουν καταστεί πλέον παρωχημένες και σε λίγο καιρό πια δεν θα έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της ζωής.

Aντιθέτως, κάθε αλλαγή οφείλει να επιχειρήσει την πρόβλεψη του μέλλοντος και να κινηθεί ρηξικέλευθα, διαφορετικά θα γίνει γρήγορα ένας ακόμα πειραματισμός “στου κασίδη το κεφάλι”.

Μοιραστείτε την είδηση