Ο κόσμος καιγόταν και οι σταθμοί… χτενίζονταν

1 Min Read

Ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να δημοσιοποιεί όλα εκείνα τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι να μιλάει για το μπικίνι της τάδε παρουσιάστριας, ούτε να σχολιάζει γάμους και διαζύγια.

Ο ρόλος, πάλι, των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι καταλαμβάνουν δημόσιες συχνότητες, είναι να ενημερώνουν για πολύ σοβαρές έκτακτες ειδήσεις, όπως οι φωτιές, αντί να δείχνουν για εκατομμυριοστή φορά το Παρά Πέντε και να σκέφτονται μόνο τα έσοδά τους.

Προχθές το βράδυ έγινε προφανές το έλλειμμα επαγγελματισμού για μια ακόμα φορά με τον πλέον ακραίο τρόπο. Ο κόσμος κυριολεκτικά καιγόταν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους ενημερώνεται -ακόμα- ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού… χτενίζονταν.

Είναι γιατί θέλουν να κάνουν “πλάτες” στην κυβέρνηση, είναι γιατί δεν έχουν λεφτά να στείλουν απεσταλμένους, δεν ξέρουμε. Είναι ολοφάνερο, ωστόσο, ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τις επιλογές που κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να εκκενώνεται ολόκληρο νοσοκομείο και να καίγονται άνθρωποι και να μην υπάρχει αναφορά. Η εικόνα που παρουσίαζαν ήταν τουλάχιστον ντροπιαστική.

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αυτοκριτικής και βελτίωσης.

Μοιραστείτε την είδηση