Φοβού όσους έχουν εύκολες λύσεις

1 Min Read

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που συναρπάζει, κυρίως στα σόσιαλ μίντια, με διάφορα τσιτάτα,  αναρτήσεις εκ του προχείρου για σύνθετα ζητήματα και συνταγές επιτυχίας με ολίγα υλικά.

Από κάτω τα σχόλια των πολλών διθυραμβικά, τύπου «πες τα Χρυσόστομε», θαρρείς και όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπουν το προφανές και περιμένουν τον κάθε μάγο του διαδικτύου να τους πεις τη μαγική λύση.

- Advertisement -

Το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι δημιουργείται μια κουλτούρα λαϊκισμού, στην οποία σταδιακά επιβιώνουν και επιβραβεύονται διάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να πατούν τα κουμπιά του κοινωνικού αυτοματισμού.

Ξέρουμε, όμως, καλά ότι ουδέποτε οι σωστές και σοβαρές λύσεις υπήρξαν εύκολες. Όπως, επίσης, και ότι η γνώση θα κρύβεται πάντοτε στα μεγάλα κείμενα και ο διάβολος στις λεπτομέρειες. Επομένως, όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι παραπάνω από το να αναμασούν τα προφανή και να ψάχνουν τις λύσεις της δικής τους ζωής σε δεκαλόγους επιτυχίας, ας κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν πέρα και έξω από αυτά σε κλασικά αναγνώσματα, σε ιστορικές προσεγγίσεις και γενικότερα κείμενα που μπορεί να μην είναι εύκολα, αλλά σίγουρα έχουν κάτι να πουν.

Μοιραστείτε την είδηση