Πάνω απ’ όλα η γνώση

1 Min Read

Είναι ακόμη αρχή για τις θητείες των συλλογικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οπότε πολλά πράγματα συγχωρούνται και λόγω απειρίας. Καθώς, όμως, ο χρόνος θα περνάει, τόσο τα προεδρεία, όσο και τα νέα πρόσωπα, που κάθονται στα έδρανα των συμβούλων, οφείλουν να προσέρχονται στις διαδικασίες καλά διαβασμένα και με διάθεση να προχωρήσουν τα ζητήματα.

Οι συνεδριάσεις των οργάνων, τις οποίες μπορούν και πρέπει όλοι κατά καιρούς να παρακολουθούν (για να ξέρουν ποιους ψήφισαν), αποτελούν πολύτιμο χρόνο, που δεν πρέπει να σπαταλιέται λόγω άγνοιας, αλλά ούτε και για να κάνει κάποιος το κομμάτι του. 

- Advertisement -

Κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω της γνώσης και του διαβάσματος της σχετικής νομοθεσίας, που είναι και το βασικότερο εφόδιο, που διαθέτουν οι άνθρωποι που θα καθορίσουν την κοινή μας πορεία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την περιοχή.

Ας αφιερώνουν, λοιπόν, ιδίως οι της συμπολίτευσης, περισσότερο χρόνο για να διαβάσουν και να μάθουν και λιγότερο χρόνο σε “εξυπνάδες” και αχρείαστες λογομαχίες που δεν εξυπηρετούν πουθενά και δεν βοηθούν τον τόπο. Θα μας κάνουν μεγάλη χάρη.

Μοιραστείτε την είδηση