Το νοσοκομείο δεν είναι θέμα γοήτρου

1 Min Read

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που Κοζάνη και Πτολεμαΐδα είχαν έριδα για το ποια θα έχει το μεγαλύτερο και καλύτερο νοσοκομείο. Ήταν μια εποχή που οι αποστάσεις ήταν μεγάλες, η γεωγραφία διαφορετική και ταυτόχρονα οι άνθρωποι κλεισμένοι στο καβούκι τους.

Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά, ο χρόνος και ο χώρος συμπιέστηκαν δραματικά, η ιατρική προχώρησε και οι άνθρωποι ταξίδεψαν.

- Advertisement -

Αυτό, λοιπόν, που θέλουμε σήμερα είναι σοβαρή νοσοκομειακή περίθαλψη. Κλινικές που να λειτουργούν κανονικά με γιατρούς και προσωπικό που να μην είναι εξουθενωμένοι και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Επίσης, θέλουμε σχεδιασμό και σοβαρή οργάνωση. Επιθυμούμε τα χρήματα που διατίθενται να πιάνουν τόπο και να μην καταλήγουν μόνο σε ντουβάρια απογυμνωμένα από το ανθρώπινο δυναμικό. 

Επομένως, το μικρότερο από τα προβλήματά μας είναι αν το Μποδοσάκειο θα γίνει τριτοβάθμιο. Ως πολίτες θέλουμε να ξέρουμε ότι τη στιγμή που θα χρειαστούμε νοσοκομείο θα μπορούμε να μεταφερθούμε εκεί με ταχύτητα και να νοσηλευθούμε με αξιοπρέπεια.

Το νοσοκομείο δεν είναι θέμα γοήτρου, ούτε μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας.

Μοιραστείτε την είδηση